• Din schyssta butik för hem och hund.
Snabba leveranser / Fraktfritt över 700:- / Frakt endast 49:-

Nätpåse i jute

  • 32 kr

I lager
Dela

Rejäla, vackra nätpåsar i jute till frukt och grönsaker. Använd dem istället för de prassliga plastpåsarna i mataffären. Nätpåsarna är av mycket hög kvalité och kommer att hålla i många år. Säljs utan förpackning för att inte orsaka onödigt skräp.

Påsarna tillverkas i Indien av ett familjeföretag som endast arbetar med GOTS-certifierade tyger och där arbetarna är garanterade levnadslöner. Företaget arbetar också aktivt med olika sociala projekt som bland annat möjliggör för arbetarnas barn att gå i skolan och främjar kvinnors arbetsvillkor.

Mått: Mellan 26 x 32 cm
Material: 100 % jute, dragskon är förstärkt med nylontråd.
Tvätt: Handtvätt
Leverantör: OMOM
Tillverkning: Tillverkas i Indien av en GOTS-certifierad fabrik som besöks regelbundet, med höga krav på arbetsmiljö och villkor. 

Varför är jute miljövänligt?

– Snabbväxande och inget avfall
Jute är en naturfiber som tillhör familjen malvaväxter. Malvaväxter är en subtropisk snabbväxande art och den kan skördas ofta eftersom den växer klart på 120 dagar. Hela plantan används dessutom när tyget tillverkas.

– Drabbas inte av skadedjur och behöver därför inte besprutas

– Tål monsunväder och berikar jorden
Jute kan odlas under monsuntiden i tex. Indien eller Bangladesh, då i princip inget annat växer. Bönderna växelodlar och odlar grödor, ris och jute på samma mark. När juten växer berikas jorden så att den inte behöver gödslas när grödorna och riset sedan ska odlas.

– Kraftig fiber
Lång hållbarhet, du kan använda påsarna många, många gånger.

– Nedbrytbar
Eftersom jute är 100% naturfiber kommer den att förmultna om den hamnar i naturen.