• Din schyssta butik för hem och hund.
Snabba leveranser / Fraktfritt över 700:- / Frakt endast 49:-

OrganoTex Wash-In textile waterproofing

  • 249 kr
I lager
Dela

OrganoTex Wash-In textile waterproofing är en effektiv textilimpregnering som förbättrar vattenavvisningen (DWR) på tekniska sport- och outdoorkläder i syntetmaterial. Den är lätt biologiskt nedbrytbar och självklart fri från fluorkarboner (PFAS), polyuretan, paraffin, cykliska siloxaner och lösningsmedel. 

OrganoTex Wash-In textile waterproofing rekommenderas för vattentäta plagg (t. ex. i Gore-tex), vindplagg, vadderade förstärkningsplagg som vinteroveraller, ytterplagg och dunjackor. (Rekommenderas ej på så kallade hydrofila membran.) Den tvättas enkelt in i tvättmaskinen och tack vare den rejäla 500 ml-flaskan så blir priset utslaget per plagg oväntat bra. Vi gillar också starkt att impregneringen är utvecklad och tillverkad i Sverige.

För bästa resultat, se till att plagget är rent vid impregnering. Tvätta gärna med OrganoTex Sport Textile Wash, som inte lämnar rester i materialet utan gör att impregneringen fäster bättre.

En flaska räcker till cirka 5 vuxenplagg eller 10–12 m2.

Gör så här: 

  1. Tvätta plagget utan sköljmedel. Det behöver inte torkas..
  2. Skaka flaskan och dosera 100 ml/vuxenplagg i tvättmedelsfacket. Du kan impregnera upp till tre plagg åt gången. Lägg i så fall till ytterligare 50 ml/plagg. 
  3. Kör ett kort tvättprogram i 30–40 grader med centrifugering.
  4. Torka i torktumlare eller torkskåp för bästa effekt (läs alltid på tvättrådet vad plagget tål), eller låt självtorka i 24 timmar.
  5. Mer info på organotex.com.

Innehåll: Vatten, kiselorganiska polymerer, naturliga fettsyror, nonjoniska och anjoniska tensider samt zirkoniumacetat.

Volym: 500 ml. Flaskan är återvinningsbar (PET).

Tillverkad: I Sverige (Täby), av OrganoClick AB