• Din schyssta butik för hem och hund.
Snabba leveranser / Fraktfritt över 700:- / Frakt endast 49:-

OrganoTex Spray-On textile waterproofing

  • 199 kr
I lager
Dela

OrganoTex Spray-On textile waterproofing är en effektiv textilimpregnering inspirerad av naturens egen kemi. Den är lätt biologiskt nedbrytbar och självklart fri från fluorkarboner (PFAS), polyuretan, paraffin, cykliska siloxaner och lösningsmedel. Sprayen luktar inget och kan användas inomhus. Den orsakar inte heller fläckar, färgförändringar eller styvhet. Vi gillar särskilt att impregneringen är tillverkad och utvecklad i Sverige och att priset blir oväntat bra utslaget per plagg tack vare den rejäla 500 ml-flaskan, samt att den fungerar toppen och är testvinnande förstås!

OrganoTex Spray-On textile waterproofing är en universalimpregnering som kan appliceras på de flesta textilier för att förbättra vatten- och smutsavvisningen. Den är lämplig för vattentäta funktionsplagg, softshell, vindjackor, vinteroveraller, vandringsbyxor, sovsäckar, tält, ryggsäckar, tygskor och övriga utomhustextilier. Sprayen lämpar sig bäst för syntetmaterial men fungerar även på till exempel ull och bomullsblandningar och oavsett membran som GoreTex, Dermizax, Sympatex, Event etc. Behandlingen påverkar inte plaggets förmåga att släppa igenom ånga och sitter djupt i fibrerna för att inte nötas bort.

Impregneringen sprayas enkelt direkt på det rena plagget. (Vid tvätt, använd gärna Organotex specialtvättmedel.) Den kan självtorka om inte torktumlare eller torkskåp finns att tillgå. En flaska räcker till cirka 5 vuxenplagg eller 10–12 m2.

Gör så här: 

  1. Tvättaplagget utan sköljmedel och torka det helt torrt.
  2. Skydda arbetsytan och spraya plagget från ca 20 cm håll. Vänta en minut och spraya igen så att tyget blir helt genomfuktat. Överdosera ej! Torka bort överflödig vätska med en trasa, så att inga droppar blir kvar då de kan orsaka fläckar.
  3. Torka i torktumlare eller torkskåp för bästa effekt (läs alltid på tvättrådet vad plagget tål), eller låt självtorka i 24 timmar.
  4. Mer info på organotex.com.

Innehåll: Vatten, kiselorganiska polymerer, nonjoniska och anjoniska tensider samt naturliga fettsyror.

Volym: 500 ml. Flaskan är återvinningsbar (PET).

Tillverkad: I Sverige (Täby), av OrganoClick AB