• Din schyssta butik för hem och hund.
Snabba leveranser / Fraktfritt över 700:- / Frakt endast 49:-

Suntribe Eco Kids Vanilla Sunscreen, 100 ml

  • 229 kr

Produkten är just nu slut i lager.

Dela

Ekologisk, mineralbaserad solkräm (fysikaliskt skydd) med solskyddsfaktor 30 som skyddar mot både UVA- och UVB-strålning. Innehållsförteckningen är kort och naturlig med endast åtta ingredienser, särskilt utvalda för barns känsliga hud! Extra vikt har också lagts vid att skapa en formula som minimerar risken för fläckar på kläder. Kids Vanilla Sunscreen doftar gott av vaniljextrakt. Vattenresistent i upp till 40 minuter och dessutom ofarlig för vattenlevande organismer och korallrev. Den är självklart inte heller testad på djur. Som uv-filter används zinkoxid, utan nanopartiklar.

Solkrämen är utvecklad av det svenska företaget Suntribe med basen i Lund, och hårdtestad bland elitidrottare inom bland annat surfing och segling för att verkligen hålla måttet. Alla Suntribes produkter är självklart också testade och certifierade enligt gällande lagstiftning för såväl kosmetiska produkter som för solskyddsprodukter.

Du som använt fysikaliska solskydd tidigare vet att de kan upplevas lite svårare att smörja in än solskydd med kemiskt filter och nanopartiklar. Suntribes produkter är verkligen de bästa vi har hittat även i det avseendet. Kids Vanilla Sunscreen lämnar en svag vit hinna på huden, något som brukar uppskattas av föräldrar eftersom det gör det lättare att se att var barnet är insmort så att man inte missar någonstans. Föredrar du en mer neutral produkt rekommenderar vi istället Body & Face Sunscreen som är svagt tonad (av kakao) för att ytterligare minska känslan av att man blir vit. Båda produkterna är lika trygga för både stor och liten.

Helt enkelt en riktigt bra solkräm som vi är superglada att kunna erbjuda!


Räcker verkligen SPF 30? Har ni ingen produkt med SPF 50?
Vad många inte vet är att skillnaden i faktiskt skydd mellan SPF 30 och SPF 50 bara är en procentenhet. SPF 30 skyddar mot 97 % av den farliga strålningen medan SPF 50 skyddar mot 98 %. Risken finns alltså att solkrämer med SPF 50 lurar oss användare att tro att vi är mer skyddade än vi faktiskt är. För att uppnå SPF 50 måste man också använda uv-filter som inte är lika trygga för människa och miljö som den zinkoxid som Suntribe använder.


Innehåll: Solrosolja, zinkoxid (ej nano), kokosolja, bivax, kakaosmör, sheasmör, vaniljextrakt och vitamin E.

Doft: Ingen tillsatt doft men doftar naturligt av vanilj, kokos och choklad.

Storlek: 100 ml

Tillverkare: Suntribe