• Din schyssta butik för hem och hund.
Snabba leveranser / Fraktfritt över 700:- / Frakt endast 49:-

Suntribe Eco Body & Face Sunscreen, 100 ml

  • 229 kr

Produkten är just nu slut i lager.

Dela

Ekologisk, mineralbaserad solkräm (fysikaliskt skydd) med solskyddsfaktor 30 som skyddar mot både UVA- och UVB-strålning. Vattenresistent i upp till 40 minuter, vårdande för huden, lämplig även för dig med riktigt känslig hud och dessutom ofarlig för vattenlevande organismer och korallrev. Den är självklart inte heller testad på djur. Som uv-filter används zinkoxid, utan nanopartiklar.

Solkrämen är utvecklad av det svenska företaget Suntribe med basen i Lund, och hårdtestad bland elitidrottare inom bland annat surfing och segling för att verkligen hålla måttet. Innehållsförteckningen är kort och naturlig med endast åtta ingredienser! Alla Suntribes produkter är självklart testade och certifierade enligt gällande lagstiftning för såväl kosmetiska produkter som för solskyddsprodukter.

Du som använt fysikaliska solskydd tidigare vet att de kan upplevas lite svårare att smörja in än solskydd med kemiskt filter och nanopartiklar. Suntribes produkter är verkligen de bästa vi har hittat även i det avseendet. Från och med 2020 är Body & Face Sunscreen också svagt tonad (av kakao) för att ytterligare minska känslan av att man blir vit.

Helt enkelt en riktigt bra solkräm som vi är superglada att kunna erbjuda!

***
OBS! Bäst före-datum: 230916

***

Speciellt utformad för barn erbjuder vi också Suntribe Eco Kids Vanilla Sunscreen.


Räcker verkligen SPF 30? Har ni ingen produkt med SPF 50?
Vad många inte vet är att skillnaden i faktiskt skydd mellan SPF 30 och SPF 50 bara är en procentenhet. SPF 30 skyddar mot 97 % av den farliga strålningen medan SPF 50 skyddar mot 98 %. Risken finns alltså att solkrämer med SPF 50 lurar oss användare att tro att vi är mer skyddade än vi faktiskt är. För att uppnå SPF 50 måste man också använda uv-filter som inte är lika trygga för människa och miljö som den zinkoxid som Suntribe använder.


Innehåll: Solrosolja, zinkoxid (ej nano), kokosolja, bivax, kakaosmör, sheasmör, kakaopulver och vitamin E.

Doft: Ingen tillsatt doft men doftar svagt (och gott!) av kokos och choklad.

Storlek: 100 ml

Tillverkare: Suntribe