• Din schyssta butik för hem och hund.
Snabba leveranser / Fraktfritt över 700:- / Frakt endast 49:-

Bug Off Outdoor oil mot mygg och fästingar från Kaliflower Organics

  • 149 kr
I lager
Dela

Bug Off är en ekologisk och giftfri insektsavstötande kroppsolja som låter dig njuta av sköna sommarkvällar utan att besväras av mygg, knott, flugor eller fästingar. Produkten består av en snabbt absorberande basolja av ekologisk kallpressad tistel som inte känns fet eller kladdig. Därefter har man tillsatt en blandning av flera eteriska oljor som fungerar avstötande på mygg, flugor, knott och fästingar, bland annat citroneukalyptus, cederträ, citronella och citrongräs.

Citroneukalyptus har ett mycket gott och påvisat skydd mot myggor, fästingar och andra insekter. Myggmedel med citroneukalyptus som verksam ingrediens har visat sig vara lika effektiva som medel med DEET*. Oljan har en frisk och grön doft av citron och citronella med en sötaktig underton.

Oljan kan även användas på hundar, som ett giftfritt alternativ till andra fästingmedel. Applicera där hunden inte kommer åt att slicka sig, exempelvis på nacken. Prova alltid produkten på ett mindre område först.

OBS! Bör ej användas på barn under 3 år eller på katter.

*DEET är en traditionell syntetisk aktiv ingrediens som är vanligt förekommande i myggmedel. Det utvecklades under 1940-talet för att användas inom den amerikanska armén och är ett lösningsmedel med lipofila egenskaper (gillar fett) vilket innebär att ämnet aktivt tränger ner i huden. Medlet har nyligen fått förhöjda åldersrekommendationer inom EU.

- - - - -

Volym: 30 ml med låsbar pump.  Lätt att packa med sig i ryggan eller fickan.

Innehåll: Carthamus tinctorius, eucalyptus citriodora, cymbopogon nardus, cymbopogon flexuosus, eucalytus globulus, lavandula angustufolia, citrus aurantifolia, cedrus atlantica, citrus bergamia, laurus nobilis, rosmarinus officinalis, pelargonium graveolens, eugenia caryophyllus, tocopherol vitamin E.

Tillverkare: Kaliflower Organics