• Din schyssta butik för hem och hund.
Snabba leveranser / Fraktfritt över 700:- / Frakt endast 49:-

Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray 75 ml

  • 129 kr
I lager
Dela

Sjö & hav Mygg + Fästing Spray är ett effektivt växtbaserat mygg- och fästingmedel med ekologisk citroneukalyptusolja mot flera insekter som mygg, fästing, broms, knott och älgfluga. Fritt från DEET* och skonsamt mot huden. Medlet har fått högsta betyg i oberoende test- och researchföretaget Testfaktas test av myggmedel. Det har en naturlig och frisk doft och skyddar mot bett i upp till sex timmar. Medlet ger heller inga bestående fläckar på dyra kläder, solglasögon, skor eller annan utrustning. 

Sprayen passar bra för vandring och skogspromenader. Spraya i handen och stryk ut över exponerad hud eller spraya direkt över kläder, stövelskaft, hår och utrustning. Tänk på att vara extra försiktig vid områden kring ögon och mun. Medlet finns också som en roll on creme. Den är inte lika flyktig och passar därför extra bra vid grill- och utemiddagar eller för barnfamiljen.

Sjö & hav samarbetar med svenska kemister när de utvecklar sina produkter för att de ska motsvara kraven från kända miljömärkningar, EU-direktiv och aktuella debatter. Därför är vi väldigt glada över att nu kunna erbjuda deras myggmedel som känns tryggt för både människa och miljö – och fungerar.

Kan jag använda Mygg + fästing på barnen?
I Sverige rekommenderas citroneukalyptusoljan från 3 års ålder men rekommendationerna varierar just nu inom EU och resten av världen. I Tyskland och Nederländerna är medlet godkänt från tre månader och i USA togs åldersgränsen nyss bort, helt och hållet. Det betyder att även Sverige, på sikt sannolikt kommer se över sin åldersrekommendation. Tester visar att citroneukalyptusoljan har samma effekt som starkare DEET-produkter med hög åldersgräns. Vill du vara extra försiktig så spraya medlet på barnets kläder istället för direkt på huden. Medlet ger inga bestående fläckar.

Kan jag använda Mygg + fästing på hunden?
Så här svarar Sjö & hav: "Vi kan tyvärr inte ge rekommendationer för användning på djur då vi endast har en registrering för användning på människa. / ... / Vi säger dock att funkar det på människa så funkar det antagligen även på djur men att det är ägarens eget ansvar om man vill prova på sitt djur. Ett alternativ är att spraya på en snusnäsduk el. dyl och knyta runt djurets hals. Medlet har en menthol-effekt som känns obehaglig vid mun och ögon så akta dessa områden."

*DEET är en traditionell syntetisk aktiv ingrediens som är vanligt förekommande i myggmedel. Det utvecklades under 1940-talet för att användas inom den amerikanska armén och är ett lösningsmedel med lipofila egenskaper (gillar fett) vilket innebär att ämnet aktivt tränger ner i huden. Medlet har nyligen fått förhöjda åldersrekommendationer inom EU.

- - - - -

Gör så här: Spraya i handen och stryk ut över exponerad hud. Högst två appliceringar per dag (svettas du mycket kan du ta på något mer). Mygg- och fästingmedlet kan appliceras på kläder och utrustning utan att ge bestående fläckar. Spraya över t.ex. tältöppning och stövelskaft. Undvik kontakt med ögon och mun. Verksamt i upp till sex timmar. Rekommenderas för barn från tre år.

Volym: 75 ml

Innehåll: Citroneukalyptusolja, hydratiserad, cykliserad (Citriodiol®), 285g/L, ethanol, isopropanol. 

Tillverkare: Sjö & hav