• Din schyssta butik för hem och hund.
Snabba leveranser / Fraktfritt över 700:- / Frakt endast 49:-

Ljushållare till flaska

  • 100 kr
I lager
Dela

Den här snygga och fiffiga ljushållaren från Våges förenar på bästa sätt hantverk av högsta kvalitet och återbruk. Sätt den i valfri flaska och du har tillverkat en personlig ljusstake! Ljushållaren  har en diameter på 16,5 mm som passar i vanliga vin- och standardflaskor och kan användas med både kron- och antikljus. 

Våges är ett familjeföretag i småländska Braås med anor från 1875. Idag drivs företaget av fyra syskon, och den här ljushållaren är formgiven av lillasyster Emelie Nilsson. Alla Våges produkter är designade och tillverkade för hand i verkstaden i Småland.

Färg: Svart
Vikt: 100 g
Tillverkad: I Sverige av Våges
Rengöring: Rengöring sker i ugn, ej gasugn. Börja med att först pilla bort allt löst sittande stearin med trä- eller plastredskap, skrapa inte! Lägg ljushållaren sedan upp och ned på en plåt som är täckt med aluminiumfolie. Palla upp den med korkbitar eller träklossar så att den kommer upp ett par centimeter. Ställ in den i ugnen, ej gasugn, i cirka 15 min på 90–100 grader. Stearinet rinner då ut på aluminiumfolien. Tag ut ljushållaren och torka torrt med hushållspapper eller tygtrasa.