• Din schyssta butik för hem och hund.
Snabba leveranser / Fraktfritt över 700:- / Frakt endast 49:-

BOS Organic Rooibos Apple/Mint 20 påsar

  • 45 kr
I lager
Dela

Äkta ekologisk rooibos – rött te – från Cederbergen i Sydafrika, här med uppfriskande smak av äpple och mynta.

Rooibos är egentligen inget te i ordets rätta mening. Bladen kommer nämligen från växten aspalathus linearis, och ordet rooibos är afrikaans, och betyder helt enkelt »röd buske«. Rooibos är helt fritt från koffein och passar därför extra bra på kvällen eftersom det inte är uppiggande, eller om du av någon anledning undviker koffein.

Rooibosbladen är fullproppade med antioxidanter, elektrolyter och mineraler och anses ha anti-inflammatoriska egenskaper. De ska också påskynda kroppens återhämtning, reglera blodtrycket, stärka skelettet och sakta ner åldrandet. Därtill sägs rooibos hjälpa till att förhindra hjärtsjukdom, diabetes och övervikt.

Ett riktigt superte med andra ord, men helt oavsett vad en tror om eventuella hälsofördelar så smakar det ljuvligt gott! De smaksatta sorterna innehåller riktiga fruktbitar och tepåsarna är plastfria och komposterbara.

BOS är ett nederländskt företag som brinner för rooibos. Odlingen sker med både hållbarhet och etik i fokus för att säkerställa att även kommande generationer får ta del av den fina slutprodukten. Rooibosen skördas för hand och är självklart certifierat ekologiskt.

TIPS! Varje påse rymmer tillräckligt mycket te för en mindre kanna/två stora muggar. Eftersom rooibos, till skillnad från svart te,  inte blir beskt när det drar kan du med fördel återanvända påsen om du vill ha en påtår.

- - - - -

Ingredienser: Rooibos*, äppelarom*, mynta* (5%) *Ekologisk ingrediens

Gör så här: Låt dra i kokhett vatten i 5–6 minuter.

Antal/vikt: 20 st/50 gram

Leverantör: BOS

Tillverkningsland: Sydafrika