• Din schyssta butik för hem och hund.
Snabba leveranser / Fraktfritt över 700:- / Frakt endast 49:-

Vätskeersättning till hund och katt

  • 199 kr
I lager
Dela

Svenska djurapotekets vätskeersättning är utvecklad för att kompensera den vätske- och elektrolytförlust som kan uppstå hos både hund och katt. Glukos och maltodextrin ger snabb energi och elektrolyter (salter och mineraler) återställer balansen i kroppen.

Svenska djurapotekets vätskeersättning är ett pulver med snabb näring från glukos och maltodextrin plus alla de viktigaste elektrolyterna i form av natrium, kalium, kalcium, magnesium och zink. Vätskeersättningen ska användas för att djuret ska kunna återhämta sig i samband vid hårt arbete, akut diarré och måttlig uttorkning vid till exempel varmt väder.

Vid diarré förlorar djuret stora mängder vätska. Om inte vätskan ersätts är det risk att djuret blir uttorkat. Hårt arbetande hundar kan med fördel ges vätskeersättning som komplement till vanligt vatten för att snabbt få tillbaka energi och därmed en snabbare återhämtning vid exempelvis jakt och tävling.

Rekommenderas vid:

  • Mag- och tarmstörningar (akut diarré)
  • Hög värme (Till exempel under varma sommardagar eller vid färd i varm bil, tåg etc.)
  • Hårt arbete (Till exempel för jakthundar, vallhundar, spårhundar, draghundar och tävlingshundar)

Innehåll: Glukos, maltodextrin, kaliumklorid, kalciumcitrat, natriumklorid, natriumcitrat, magnesiumsulfat, zinksulfat.
Vikt: 400 g
Tillverkad: I Sverige av Svenska djurapoteket
Dosering: Blanda 1 dosmått (10 g) med 0,5 liter vatten, 2 dosmått med 1 liter osv. Ge djuret fri tillgång att dricka. Om djuret inte dricker frivilligt kan man använda en plastspruta och ge ersättningen rakt i mungipan, se till att djuret sväljer mellan de små doserna. Färdigblandad lösning bör förbrukas inom ett dygn.

Katt och liten hund upp till 10kg
1 dosmått
Hundar mellan 10–20kg
2 dosmått
Hundar mellan 20–30kg
3 dosmått
Hundar 30–40kg+
4 dosmått