• Din schyssta butik för hem och hund.
Snabba leveranser / Fraktfritt över 700:- / Frakt endast 49:-

Musselmunch hundgodis av svenska blåmusslor

  • 99 kr

I lager
Dela

Nyhet! Ett klimatsmart och nyttigt hundgodis baserat på blåmusslor från Orust på Västkusten. Och inte vilka blåmusslor som helst utan de som är för fula eller för knöggliga och annars skulle ha kasserats. Zero waste när det funkar som bäst alltså. Musselmunch innehåller bara naturliga ingredienser – och inga tillsatser. Dessutom smakar de toppen och är fullproppade med Omega-3 och bra energi. Närfiskat, mumsigt och hållbart.

Musselmunch bakas för hand av Johan och Alex i företaget med det passande namnet »Glufs«. Så här berättar de själva om processen:

»Alla musslor vi använder i vårt hundgodis kommer från sidoströmmar av blåmusselodlingar i Bohuslän. Vad betyder det? Jo, vi tar alla de musslor som är för fula, för små, för tjocka och knöggliga för att vi humans ska äta dem. Alltså blåmusslor som annars kasseras! Först odlas musslorna, de fiskas upp, fulknubbiga musslor sorteras ut och görs till ett mjöl innan de går på analys och till slut hamnar hos oss, för att sen bli till Musselmunch.«

Bra att veta om Musselmunch och musslor:

  • Innehåller glukosamin som kan vara bra för ben- och ledhälsa.
  • Musslan innehåller rikligt av inflammationsdämpande omega-3-fettsyror.
  • Vitamin B12 som bidrar till hundens ämnesomsättning och hjärnhälsa.
  • Niacin och fosfor för skelettets funktion och för att hålla hunden frisk.
  • Musslor har upp till fem gånger lägre CO2 utsläpp per 100 gram protein än kött.
  • Hundgodiset är lämpligt för hundar över 3 månader.

Innehåll: Blåmusslor (KRAV), havre, potatis, ärtor, åkerböna (KRAV), ärtstärkelse, linfrö, rapsolja, ärtprotein, bryggerijäst.

Vikt: 110 g

Näringsämnen: Råprotein 25,5%, råfett & råolja 11,0%, växttråd 4%, råaska 4,8%, omega-3 1,6%, kalcium 0,95%, fosfor 0,44%, kalium 0,55%, natrium 0,37% g, magnesium 0,11%.

Tillsatser: Inga alls givetvis.

Tillverkare: Glufs